فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال چهاردهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1390)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال چهاردهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سوسن رسولی، فرناز مسلمی، لعیا فرزدی صفحه 1
    مقدمه
    درد بعد از لاپاراسکوپی تشخیصی سرپایی، علل مختلف دارد. بی دردی بعد از این اعمال جراحی از نظر ترخیص زودرس بیماران مهم است. هدف از این مطالعه، ارزیابی کفایت بی دردی و نیاز به ضد درد بعد از عمل و عوارض جانبی ناشی از تجویز پیشگیرانهتک دوز رکتال داروی ناپروکسن در کاهش درد، بعد از عمل لاپاراسکوپی تشخیصی زنان تحت بیهوشی عمومی می باشد.
    روش کار
    در یک کارآزمایی بالینی، تعداد 40 بیمار که تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی تشخیصی نازایی با بیهوشی عمومی قرار گرفتند، به طور تصادفی به دو گروه 20 نفری تقسیم شدند. به گروه مطالعه (ناپروکسن) یک ساعت قبل از عمل، 500 میلی گرم شیاف ناپروکسن رکتال تجویز شد و به گروه شاهد (گروه دارونما) دارونما به طور رکتال تجویز شد. میزان درد بعد از عمل، بلافاصله بعد از ورود به ریکاوری، 1 و 3 و 6 ساعت بعد، با معیار بصری سنجش درد ارزیابی شد و زمان اولین درخواست مسکن توسط بیمار و تعداد افرادی که نیازمند مسکن بودند و سایر عوارض جانبی در ریکاوری کنترل و ثبت شد با استفاده از آزمونهای تی غیر وابسته، کای دو و فیشر، توسط نرم افزار آماری SPSS (نسخه 15) تجزیه و تحلیل آماری انجام گرفت.
    یافته ها
    نمره درد، بلافاصله بعد از عمل و 3 ساعت بعد از آن، در گروه مطالعه کمتر از گروه شاهد بود (05/0>p) ولی 6 ساعت بعد از عمل، تفاوت معنی داری نداشت (05/0p) و موارد نیاز به ضد درد بعد از عمل، در گروه مطالعه کمتر از گروه شاهد بود و این تفاوتها معنی دار بودند (05/0>p). سایر عوارض جانبی بعد از عمل در هر دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج بالا، تجویز پیشگیرانه شیاف ناپروکسن، سبب بی دردی مناسب بعد از عمل لاپاراسکوپی تشخیصی شده و نیاز به مصرف ضد درد بعد از عمل را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: بی دردی بعد از عمل، لاپاراسکوپی تشخیصی، ناپروکسن
  • ناهید زیرک، قاسم سلطانی، شادی پاکروان، مارتا طاهرزاده، زهرا مشایخی صفحه 8
    مقدمه
    درد شانه پس از سزارین، از جمله شکایات بیماران است. هدف از اجرای این مطالعه، تخمین شیوع درد شانه و ارتباط آن با عمل جراحی سزارین انتخابی در بیماران با بیهوشی عمومی بوده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر، مطالعه توصیفی مقطعی است که جامعه آماری پژوهش در بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان امام زمان (عج) مشهد 930 نفر بودند و از این تعداد 332 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه ای توسط پژوهشگران شامل سن، وجود یا عدم وجود درد، محل درد (شانه راست یا چپ)، شدت درد (خفیف، متوسط و شدید) و محل نصب کاتتر وریدی بوده، طراحی شد و برای هر بیمار با روش مصاحبه، پر شد. تجزیه و تحلیل آماری با آزمونهای آماری تی مستقل، کای دو و آزمون دقیق فیشر و با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 14) انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که شیوع درد شانه در عمل جراحی سزارین انتخابی، 131 نفر (45/39%) بوده و ارتباط معنی داری بین میزان درد (بی دردی، خفیف، متوسط و شدید) و سمت شانه وجود داشت. بیشترین شیوع درد شانه در شانه راست به میزان متوسط بود (05/0p<) و همچنین ارتباط معنی داری بین شیوع درد شانه پس از سزارین و جراح آن و تعداد عملهای سزارین انجام شده توسط آن جراح وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه مشخص می کند که درد شانه به دنبال سزارین در بیماران با بیهوشی عمومی، عارضه قابل توجهی است و این درد با شدت متوسط و در شانه راست بیشتر ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: درد شانه، سزارین، بیهوشی عمومی
  • ناهید لرزاده، سیروس کاظمی راد، زهره محمدی صفحه 13
    مقدمه
    این مطالعه با هدف مقایسه اثر لتروزول (5 میلی گرم) و کلومیفن سیترات (100 میلی گرم) در درمان نازایی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام گرفت.
    روش کار
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 100 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با سابقه نازایی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان عسلی خرم آباد و بیماران مراجعه کننده به مطب خصوصی طی سال 87 بررسی شدند. بیماران به دو گروه 50 نفری به صورت تصادفی تقسیم شدند و تحت درمان با لتروزول (5 میلی گرم) و کلومیفن سیترات (100 میلی گرم) از روز 3 تا 7 سیکل قاعدگی قرار گرفتند. در روز 12-16دوره قاعدگی همه بیماران با سونوگرافی واژینال از نظر تعداد و اندازه متوسط فولیکول رسیده در هر تخمدان و ضخامت آندومتر بررسی شدند. تجزیه وتحلیل داده ها بوسیله آزمونهای تی مستقل و کای دو، توسط نرم افزار آماری spss (نسخه 15) و با سطح معنی داری≤05/0 انجام شد.
    یافته ها
    متوسط سن، شاخص توده بدنی و مدت نازایی در همه بیماران مشابه بود. میزان تخمک گذاری در هر دو گروه یکسان و 88 درصد بود و میانگین تعداد فولیکول در گروه دریافت کننده کلومیفن سیترات 58/1 32/2 و در گروه دریافت کننده لتروزول 50/0 30/1 بود. متوسط اندازه فولیکول در هر دو گروه تقریبا مشابه بود. ضخامت اندومتر در گروه دریافت کننده لتروزول 27/1 71/9 میلی متر بود و در گروه دریافت کننده کلومیفن سیترات 06/3 08/6 بود. میزان تخمک گذاری در هر دو گروه 44 نفر (88 درصد) بود که تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. میزان حاملگی در هر دو گروه تقریبا مشابه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که لتروزول می تواند جایگزین مناسبی برای کلومیفن سیترات در زنان نازای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد.
    کلیدواژگان: لتروزول، کلومیفن سیترات، نازایی، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • سپیده بخشنده نصرت، کیومرث قاضی سعیدی، صدیقه لیوانی، تینا دادگر، مسعود بازوری، هانیه باقری، ناصربهنام پور، دکترعزت الله قائمی صفحه 20
    مقدمه
    مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم از باکتری های فلور واژن هستند که در برخی از مطالعات بر نقش بیماریزایی آنها در ایجاد عفونتهای واژینال تاکید می شود. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی و بررسی نقش مایکوپلاسماهای تناسلی در زنان مبتلا به عفونتهای واژینال در شهر گرگان، واقع در شمال ایران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه با بررسی ترشحات واژینال 235 زن که به علت عفونت واژینال در سال 1386 به بیمارستان دزیانی (مرکزمرجع زنان) شهر گرگان مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. تشخیص نوع عفونت بر مبنای روش آمسل، مشاهدات بالینی و مطالعه لام میکروسکوپی انجام شد. تشخیص مایکوپلاسماها با کشت در محیط PPLO براث و آگار و واکنش زنجیره پلیمراز، با پرایمرهای اختصاصی 16S rDNAگونه مایکوپلاسما هومینیس و پرایمر ژن اوره آز اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم صورت گرفت. نتایج در نرم افزار SPSS (نسخه 15) ثبت شده و با آزمونهای کای دو و تی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0 p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در ترشحات30 نفر (%8/12) از بیماران مورد بررسی مایکوپلاسما شناسایی شد. فراوانی آن در افراد مبتلا به واژینوزباکتریایی 3/14% و در افراد مبتلا به واژینیت 9/11% بود. در 18 مورد (7/7%) مایکوپلاسما هومینیس و در 18 مورد (7/7%) اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم شناسایی شد که شش نفر (20%) از آنها به طور همزمان با مایکوپلاسما هومینیس و ا.اوره آلیتیکوم آلوده بودند. بیش از 83% افرادی که در آنها مایکوپلاسما شناسایی شد، pH ترشحات آنها از 5/4 بالاتر بود، همچنین میانگین سنی افراد آلوده به مایکوپلاسماها به طور معنی داری بیش از افراد غیر آلوده بود (2/34 سال در مقابل 9/30 سال). میانگین تعداد گلبول سفید و باکتری های لاکتوفرم در افراد آلوده و غیر آلوده به مایکوپلاسما، به ترتیب 2/3 در مقابل 5/6 و 4/7 در مقابل 1/42 مورد بوده است که این تفاوتها از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فراوانی مایکوپلاسماهای ژنیتال در زنان مبتلا به عفونتهای واژینال در شهر گرگان کمتر از حد انتظار است، ولی این مسئله به طور مستقیم به نوع عفونت واژینال بستگی ندارد.کم بودن تعداد گلبول سفید و لاکتوباسیل در لام ترشحات واژینال و pH بیش از 5/4 و سن بالاتر، احتمال وجود میکوپلاسما در ترشحات واژینال را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما هومینیس، عفونت واژینال، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم
  • راضیه دهقانی فیروزآبادی، لیلی سخاوت، محمد غفور زاده، رضیه سادات طباطبایی، دکترتهمینه فرج خدا صفحه 29
    مقدمه
    آماده سازی دهانه رحم برای انجام زایمان یکی از مشکلات مامایی محسوب می شود. هدف این مطالعه تعیین اثر ایزوسورباید مونونیترات و مقایسه آن با سنتوسینون با دوز کم، در آماده سازی دهانه رحم در هنگام زایمان است.
    روش کار
    در این مطالعه، جامعه پژوهش را زنان باردار نولی پار مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد طی سالهای 87-1386 تشکیل می دادند. 100 زن حامله، شکم اول ترم به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده قرص ایزوسورباید مونونیتریت40 میلی گرم به صورت واژینال (50 نفر) و سنتوسینون با دوز کم (50 نفر) تقسیم شدند. تاثیر و ایمنی دو روش از نظر آماده سازی سرویکس و مدت زمان بین شروع درمان تا زایمان در دو گروه با هم مقایسه شد. داده ها با نرم افزار SPSS (نسخه 15)، توسط آزمونهای آماری دقیق فیشر و تی دانشجویی بررسی شد.
    یافته ها
    در دو گروه مورد مطالعه از نظر متغیرهای میانگین سن، سن حاملگی (سونوگرافی، اولین روزآخرین قاعدگی) اختلاف وجود نداشت. میانگین زمان آماده سازی دهانه رحم تا القای زایمان در گروه قرص ایزوسورباید مونونیترات، 05/4 ± 13/36 ساعت و در گروه سنتوسینون با دوز کم، 88/3±28/36 ساعت بود (876/0= p) اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر نوع زایمان (سزارین و زایمان واژینال) وجود نداشت. شایعترین عارضه دارویی در گروه قرص ایزوسورباید مونونیترات، سردرد خفیف (70%) و در گروه سنتوسینون با دوز کم، تاکیسیستول / هیپرتون (4%) بود. آپگار دقیقه اول و پنجم در دو گروه یکسان بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از قرص ایزوسورباید مونونیترات واژینال برای آماده سازی دهانه رحم، تاثیری مشابه با سنتوسینون با دوز کم دارد و می تواند به عنوان یک روش مؤثر، ساده، کم هزینه و ایمن در آماده سازی دهانه رحم مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایزوسورباید مونونیترات، سنتوسینونبا دوز کم، آماده سازی دهانه رحم، زایمان
  • بابک معینی، حمید الله وردی پور، حسین محجوب، سعید بشیریان صفحه 37
    مقدمه
    زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی، برای مادر و نوزاد خطرات بیشتری دربردارد. در بسیاری از موارد باورهای ناصحیح و هنجارهای انتزاعی و عدم آگاهی، ترغیب کننده و تعیین کننده نوع انجام زایمان است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل پیشگویی کننده، باورها و قصد رفتاری برای انتخاب عمل سزارین در زنان باردار شهر همدان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 346 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به کلینیک تخصصی زنان و زایمان و مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب و اطلاعات مربوط به متغیرهای دموگرافیک، باورها و قصد رفتاری نسبت به روش زایمانی، و عوامل پیشگویی کننده تمایل به انتخاب روش سزارین از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده، با آزمون رگرسیون لوجستیک، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 11) صورت گرفت.
    یافته ها
    2/50% زنان باردار روش سزارین و 2/44% زایمان طبیعی را انتخاب کرده بودند.86 نفراز زنان باردار (4/49%) نظر پزشک معالج و 63 نفر (36%) عدم احساس درد را علت اصلی انتخاب سزارین گزارش کردند. آزمون رگرسیون لوجستیک نشان دادکه تعداد حاملگی، بستن لوله های رحمی، سابقه بیماری های زمینه ای، نازایی، مشخص بودن زمان زایمان، زایمان بی درد، پیشنهاد همسر و حفظ سلامت نوزاد، پیشگویی کننده انتخاب روش سزارین بودند)05/0(p<. افزایش سطح سواد مادران، اشتغال آنها، افزایش سن و بارداری اول موجب افزایش درخواست زنان باردار برای انجام سزارین بود) 05/0(p<.
    نتیجه گیری
    با شناسایی، اصلاح و ارتقای باورهای زنان نسبت به زایمان طبیعی و همچنین با افزایش امکانات و استانداردهای انجام زایمان طبیعی، می توان میزان انجام سزارین های غیر ضروری را کاهش داد. آموزش و مشاوره با خانواده ها از طریق مراکز بهداشتی و رسانه ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سزارین، باورهای زنان، زایمان، قصد رفتاری، عوامل پیشگویی کننده
  • کبری خاجوی شجاعی، مریم عسکری، محسن ناصری صفحه 45
    مقدمه
    دیستوشی به معنای درد و زایمان سخت با عدم پیشرفت، 4 ساعت یا بیشتر بعد از بازشدن دهانه رحم به اندازه 3 سانتی متر، به علت نمایش غیرطبیعی جنین، کانال زایمانی خیلی تنگ یا عملکرد نامناسب عضلات رحم ایجاد می شود. «سخت زایی یا عسرالولاده» در طب سنتی ایران معادل دیستوشی است. هدف این مقاله، مرور علل دیستوشی از دیدگاه طب سنتی با طب روز است. در متون طب سنتی ایران عوامل خطر دیستوشی شامل علل مادری، علل جنینی، رحم و پرده ها، اعضا و جوارح اطراف رحم و عوامل خارجی است.
    روش کار
    این تحقیق یک بررسی متون است که حاصل کار مداوم بر روی شش کتاب معتبر مطرح در طب سنتی ایران می باشد. ابتدا علل سخت زایی از 6 کتاب معتبر طب سنتی ایران استخراج و سپس برای هر یک از علل مطرح شده، مطالب علمی مربوط در طب کلاسیک با جستجوی کلمات کلیدی دیستوشی، لیبر، وضعیت غیرطبیعی جنین، ماکروزومی نوزاد از 1995 تا 2011 در پایگاه های Pubmed، SID، Ovid، Iran doc، Science direct بدست آمد.
    یافته ها
    علل سخت زایی یا عسرالولاده در طب سنتی ایران شامل: علل مادری، علل جنینی، علل رحم و مشمیه، اندامهای اطراف رحم، مشارکت رحم و علل خارجی (نیرویی) بود که با علل دیستوشی در طب کلاسیک مقایسه شد.
    نتیجه گیری
    تمام علل دیستوشی در طب سنتی به نحوی مورد تایید علم روز است بلکه بعضی علل در طب سنتی وجود دارند که در طب روز نیست و نیازمند انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه است.
    کلیدواژگان: دیستوشی، سخت زایی، عسرالولاده، طب سنتی ایران، طب کلاسیک
  • معصومه کردی، سهیلا محمدی ریزی، محمدتقی شاکری، جواد صالحی فدردی، دکترلیلی حفیظی صفحه 54
    مقدمه
    علائم ناخوشی پیرامون قاعدگی از شایعترین اختلالات ناشی از قاعدگی است. این علائم علاوه بر تاثیر روی کیفیت زندگی زنان باعث کاهش بهره وری اقتصادی یک کشور شده و پارامتر مفیدی برای تحقیق در زمینه اثرات شغلی بر روی سلامت و بهداشت باروری زنان است. هدف از این مطالعه تعیین میزان تنش شغلی ماماها و ارتباط آن با دیسترس پیرامون قاعدگی است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی و بر روی 150 مامای شاغل در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد که شرایط ورود به مطالعه را داشتند از طریق نمونه گیری دو مرحله ای انجام شد. واحدهای پژوهش پرسشنامه های مربوط به مشخصات فردی و محتوای شغلی کارازک را در بدو ورود به مطالعه و فرم روزانه دیسترس قاعدگی را طی دو سیکل قاعدگی، تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل آماری با آزمونهای آماری تی- دانشجویی، آنالیز واریانس یک طرفه، من ویتنی، کای دو، ضریب همبستگی و مدل رگرسیون خطی، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 14) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که تنش شغلی ماماها در 3/21درصد خفیف، 3/19درصد متوسط و3/59 درصد شدید بود و بین میزان تنش شغلی با ناخوشی پیرامون قاعدگی همبستگی مثبت معنی داری یافت شد (001/0p<، 54/0r=).
    نتیجه گیری
    تنش شغلی باعث افزایش ناخوشی پیرامون قاعدگی می شود.
    کلیدواژگان: تنش، قاعدگی، ماما
|
  • Sousan Rasooli, Farnaz Moslemi, Laya Farzadi Page 1
    Introduction
    Pain after outpatient diagnostic gynecologic laparoscopy, has different causes, so postoperative analgesia is important especially in order to patients early discharge. This study aimed to evaluate the efficacy and side effects of preoperative single dose rectal Naproxen in reducing postoperative pain and analgesic requirement in patients undergoing diagnostic gynecologic laparoscopy under general anesthesia.
    Methods
    In this randomized clinical trial, forty healthy women undergoing diagnostic laparoscopy with general anesthesia were randomly allocated into two groups of 20 persons. About 60 minutes before operation, 500 mg Naproxen was administered rectally in study group (Naproxen Group) and the control group received placebo. Postoperative pain was evaluated immediately after arrival to recovery room and 1, 3, 6 hours postoperatively using visual analogue scale. Time to first analgesia administration, number of patients requiring additive analgesia and the other postoperative side effects were also controlled and recorded. Data were analyzed by nondependent T, χ2 and Fisher tests using SPSS software (version 15).
    Results
    Visual analogue scale scores were significantly lower in Naproxen group immediately and 3 hours after operation, (p<0.05) but not at 6 hours later (p>0.05) compared to placebo. The time to first analgesic requirement was longer in Naproxen group than placebo group (p<0.05). Postoperative analgesic requirement were lower in patients of Naproxen group than placebo group. Other side effects were not seen in both groups.
    Conclusion
    Based on the above results we can conclude that prophylactic administration of rectal Naproxen could be effective on postoperative analgesia after diagnostic gynecologic laparoscopy and can lower analgesic requirement in postoperative period.
  • Nahid Zirak, Ghasem Soltani, Shadi Pakravan, Marta Taherzadeh, Zahra Mashayekhi Page 8
    Introduction
    Shoulder pain is one of the patient complaints after cesarean section. The aim of this study was to estimate the prevalence of shoulder pain and its association with elective cesarean section in patients with general anesthesia.
    Methods
    An observational cross-sectional study was conducted with statistical society of 930 patients in Emam Reza and Emam Zaman hospitals in Mashhad using random sampling of 332 participants. To assess the prevalence of shoulder pain in elective cesarean with general anesthesia, a questionnaire was designed that consisted of age, existence or non existence of pain, severity of pain (severe, moderate or mild) occurrence of pain in right or left shoulder, and location of intravenous catheter. Statistical analysis was done using SPSS version 14, by independent t-test, chi-square and fisher exact tests.
    Results
    The prevalence of shoulder pain in elective cesarean section was found to be 131 patients(39.45%). There was a positive correlation between pain range (without pain, mild, moderate, severe) and side of painful shoulder. The most prevalent rate of shoulder pain was in right shoulder with moderate severity (p<0.05). There was a positive correlation between the prevalence of shoulder pain after cesarean section and each gynecologist and the number of her cesarean section (p<0.05).
    Conclusion
    The present study highlights the significance of shoulder pain in elective cesarean with general anesthesia that is more in right shoulder with moderate severity.
  • Nahid Lorzadeh, Sirous Kazemirad, Zohreh Mohammadi Page 13
    Introduction
    This study was conducted to compare the effects of letrozole (5mg) and clomiphene citrate (100 mg) in treatment of infertility in patients with polycystic ovary syndrome.
    Methods
    This clinical trial carried out on total 100 infertile women with polycystic ovary syndrome refered to Asali hospital and private clinic in 2008 and were randomized into two group of 50 that treated with 5 mg letrozole or 100 mg clomliphen citrate from day 3 to 7 of menstrual cycle. Transvaginal ultrasound usually was performed on day 12-16 of the cycle, and more often as needed to monitor the number and mean size of developing follicles in each ovary, and the endometrial thickness. Data were analyzed by t-test and chi-square test using SPSS version 15. P-value less than 0.05 defined asstatistically significant.
    Results
    The means of ages, body mass index, and duration of infertility in both groups were similar. The total numbers of follicles were significantly higher in the clomiphene citrate group compared to letrozole group (2.32 1.58 vs. 1.30 0.50). Endometrial thickness was greater in the letrozole group compared to clomiphene citrate group (9.71 1.27 mm vs. 6.08 3.06 mm). The duration of stimulation was similar in two groups. Ovulation occurred in 44 (88%) of 50 patients in the letrozole group and clomiphene citrate group that was not significantly different. Letrozole and clomiphene citrate usage resulted in similar pregnancy rates.
    Conclusion
    The results of this study showed that Letrozole could be used as a good alternative for clomiphene citrate for treatment of infertile women with polycystic ovary syndrome.
  • Sepideh Bakhshandeh Nosrat, Kiumars Ghazisaidei, Seddigheh Livani, Tina Dadgar, Masoudbazueri, Haniyeh Bagheri, Naser Behnampour, Ezzatollah Ghaemi Page 20
    Introduction
    Mycoplasma Hominis and Ureaplasma Urealiticum are bacterial floras of vagina. In some studies their role in vaginal infections is emphasized but there are differences of opinions. This study was carried out to determine the prevalence and role of genital Mycoplasmas in women with vaginal infections in northern city of Iran, Gorgan.
    Methods
    Thisstudy was done by evaluation vaginal discharge of 235 women with vaginal infections who were referred to Gorgan Deziani Hospital in 2007. Diagnosis of infection type was done by Amsel method, clinical observations and microscopic evaluations. Diagnosis of Mycoplasma was done with culture in PPLO Broth and Agar media, and PCR with specific primers of 16S rDNA of Mycoplasma Hominis species and the primer of urease gene of Ureaplasma Urealiticum. SPSS software used to record the data and they were analyzed by χ2 and t-test. p<0.05 was considered as significant.
    Results
    Mycoplasma was isolated in vaginal discharges of 30 women (12.8%). Its prevalence in woman with bacterial vaginosis was 14.3% and 11.9% in women with vaginitis. Mycoplasma Hominis was isolated in 18 women (7.7%) and Ureaplasma Urealiticum in another 18 (7.7%) of them. 6 (20%) women were contaminated with both M. Hominis and U. Urealiticum at the same time. Over 83% of women with Mycoplasma had higher than 4.5 pH discharge and the average age of women with Mycoplasmas was significantly more than the women without Mycoplasmas (34.2 years vs. 30.9 years). The mean number of white blood cells and Lactoform bacteria in women contaminated with Mycoplasma and without Mycoplasma was 3.2 compared to 6.5, and 7.4 compared to 42.1 respectively. These differences were statistically significant (p<0.05).
    Conclusion
    Prevalence of genital Mycoplasma in women with vaginal infections is lower than expected and this issue is not directly related to the type of vaginal infection. The reduced number of white blood cells and Lactobacill, PH>4.5 of vaginal discharge and older age of women could increase the probability of Mycoplasma infection.
  • Raziah Dehghani Firouzabadi, Leila Sekhavat, Mohammad Ghafoorzadah, Raziaosadat Tabatabaii, Tahminah Farajkhoda Page 29
    Introduction
    Cervical ripening for labor induction is one of the obstetrical problems. The aim of this study was to compare the efficacy profile of isosorbide mononitrate with low dose syntocinon for cervical ripening at labor.
    Methods
    The study population was nulliparous women referred to Shahid Sadoughi Hospital of Yazd in 2008-2009. 100 primigravid women were randomly assigned to two groups that received either vaginal isosorbide mononitrate tablets 40 mg (n= 50) or low-dose syntocinon (n= 50) with simplification method. Effectiveness of each agent was the cervical ripening effect and the time from initiation of the treatment to delivery that were compared between two groups. Efficacy and safety outcomes were compared in two groups. Data were analyzed by t-test and Fisher’s exact test with SPSS software version 15.
    Results
    The results showed that there were no significant differences between the two groups regarding mean of age and gestational age (with sonography and Last Menstrual Period). Mean of cervical ripening time was 36.13±4.057 hours in isosorbide mononitrate group and 36.28±3.886 hours in low–dose syntocinon group (P=0.876). There was no significant difference in mode of delivery (cesarean or vaginal) between two groups. The most common side effect in isosorbide mononitrate group was light headache (70%) and in low-dose syntosinon group it was tachysystole/hypertone (4%). One and five minute’s neonatal apgar were similar in two groups.
    Conclusion
    Use of vaginal isosorbide mononitrate was as effective as low dose syntocinon in cervical ripening can be used as an effective, simple, low cost and safety method in cervical ripening.
  • Babak Moeini, Hamid Allahverdipour, Hossein Mahjoub, Saeed Bashirian Page 37
    Introduction
    Cesarean section delivery is more dangerous than normal delivery for mother and neonate. In many cases wrong beliefs, norms, and unawareness persuade and determine mode of delivery. The aim of this study was to determine women's beliefs, behavioral intention, and predictive factors for requesting cesarean section.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 346 pregnant women referred to Hamedan health centers and obstetrics clinic. Samples were randomly selected and data related to the demographic variables, beliefs and behavioral intention toward delivery method, and predictors of willingness to select cesarean method were collected using questionnaire and interview. Data were analyzed by SPSS version 11.
    Results
    Willingness to perform an elective cesarean section was 50.2% versus 44.2% for normal delivery. Main reasons to perform a cesarean section were: Obstetrician's suggestion (49.4%, n=86) and having painless delivery (36%, n=63). Logistic regression revealed that, previous cesarean, tube ligation after cesarean section, planned delivery, spouse' willingness and safety of neonatal were determinant factors in cesarean section (p<0.05). Rising mothers’ literacy, employment, increase in age, and first pregnancy increased the requests for cesarean section in pregnant women (p<0.05).
    Conclusion
    By identifying, modifying and improving women's beliefs to normal vaginal delivery and also providing standard conditions for normal delivery could reduce rate of non-medical causes of cesarean section. Providing educational and counseling services for families by health centers and mass media is suggested.
  • Kobra Khajavi Shojaei, Maryam Askari, Mohsen Naseri Page 45
    Introduction
    Dystocia means difficult labor or childbirth, a period of non progression of labor≥4 hours after the cervix has dilated 3 cm due toabnormal presentation, birth canal stenosis or uterine dysfunction. In traditional Iranian medicine, dystocia is defined as “difficult birth" or "Osrolveladeh". This study aimed to review causes of dystocia in the Iranian traditional medicine and classic medicine. In Iranian traditional medicine texts, risk factors for dystocia included maternal cause, fetal cause, uterus and membranes organ around uterus, and external causes.
    Methods
    This study is a literature review as result of continuous study on 6 credible books in traditional Iranian medicine. At first, causes of "difficult birth" or "Osrolveladeh" obtained from 6 credible books in traditional Iranian medicine then for each causes, related scientific themes in classic medicine were searched and obtained from Pubmed, SID, Ovid, Iran doc, Science direct databases using the following key words: dystocia, labor, malposition, newborn macrosomia, from 1995 to 2011.
    Results
    Causes of "difficult birth" or "Osrolveladeh" in Iranian traditional medicine included maternal, fetal, uterus and membrane, organs around the uterus, and external causes that compared with causes of "dystocia" in classical medicine.
    Conclusion
    All dystocia causes mentioned in Iranian traditional medicine are proved by classic medicine, but some causes exist in Iranian traditional medicine that are not in the classic medicine so these causes need to be studied.
  • Masoumeh Kordi, Soheila Mohammadirizi, Mohammad Taghi Shakeri, Javad Salehi Fadardi, Leylihafizi Page 54
    Introduction
    Perimenstrual distress symptoms is one of the most common menstrual disorders these symptoms affect women's quality of life and cause decrease in economic productivity of a country and it is a useful parameter for research on occupational effects on reproductive health of women. The purpose of this study is to evaluate the rate of job stress in midwifes and its relationship with perimenstrual distress.
    Methods
    This descriptive correlational study was carried out in 150 midwives employed in the hospitals and health centers of Mashhad thatwere eligibleforinclusionin thestudy, by two-stage sampling method. Participants completed questionnaires about Karasek Job content and demographic form at the beginning of the study and daily menstrual distress questionnaire during two consecutive menstrual periods. Data were analyzed by statistical tests such as independent t-student, one way ANOVA, Mann–Whitney, chi-square, correlations, and linear regressions using SPSS version 14.
    Results
    The results of this study showed that the midwives had 21.3% mild work stress, 19.3% moderate work stress and 59.3% severe work stress and there was a significant positive correlation between work stress with perimenstrual distress (p<0/001,r=0/54).
    Conclusion
    Work stress caused increase perimenstrual distress.